Slide 1

RESEARCH AND DEVELOPMENT

Slide 1 Slide 2

DCL spant zich in voor de voortdurende verbetering van zijn producten om te voldoen aan de steeds veranderende milieuwetgeving. Als een verticaal geïntegreerde fabrikant van katalysatorsystemen, omvatten de R&D-faciliteiten van DCL de ontwikkeling en productie van substraten, katalysatorcoatings en behuizingen.

Voor katalysatorontwikkeling maakt DCL gebruik van een modelgasreactor (MGR) voor screening van veelbelovende nieuwe materialen en formuleringen. De MGR is een systeem op schaal dat uitlaatgassen stimuleert door het beheersen van de stroom van gas in flessen via debietmeters. Verwarmers verhogen de uitlaatgastemperatuur waar nodig en uitlaatgastesters worden gebruikt om het gas te meten. Het MGR-systeem omvat massaspectrometers (MS), gaschromatorgrafen (GC) en Fourier Transformatie Infrarood Spectroscopie (FTIR) machines. Het systeem is computergestuurd, zodat de prestaties van kleine katalysatormonsters snel op het systeem kunnen worden geëvalueerd.

In aanvulling op de ontwikkeling van nieuwe of verbeterde katalysatorformules, gebruikt DCL zijn MGR-systeem en kennis van de katalysator uit de praktijk om te evalueren (door extractie van kleine monsters of kernen), door het aanleggen van een database met informatie om verbetering van het product te bevorderen, en om klanten rapporten aan te bieden om problemen met de motor en brandstof te diagnosticeren. Deze rapporten worden gebruikt om problemen, zoals storing van het ontstekingssysteem, hoog olieverbruik, brandstofverontreiniging, overmatige slijtage van de motor of koelmiddellekkage te identificeren.

Na de initiële ontwikkeling van katalysatorformules op de MGR worden monsters opgeschaald naar ware grootte en geëvalueerd op een motor. DCL’s faciliteit beschikt over vier testmotoren: een 120 pk Caterpillar 3054 dieselmotor, een 46 pk Kubota 2203 dieselmotor, een 69 pk Cummins G5.9 aardgasmotor en een 50 pk Nissan H25 propaanmotor. Testmogelijkheden en -bronnen bij DCL bevatten onder andere een micro verdunningstunnel, zes gasemissiebanken, en diverse soorten diagnostische en geluiddendempingsgereedschappen.

DCL-medewerkers hebben talrijke artikelen gepubliceerd en patenten op soldeertechnieken en de constructie van substraten.

Slide 2