Slide 1

katalysatorcoating

Slide 1 Slide 2

De katalysatorcoatingtechnologie van DCL omvat een scala aan formules voor driewegkatalysatoren, oxidatiekatalysatoren, diesel oxidatiekatalysatoren, roetfilters, en diverse producten in ontwikkeling.

De katalysatorcoating op katalysatoren voor emissiecontrole is typisch een mengsel van platinagroep metalen en washcoat bestaande uit aluminiumoxide, ceriumoxide en andere organische oxiden. De washcoat hecht aan het substraatfolie en creëert een groot oppervlak waardoor katalysatormateriaal (platinagroep metalen) kan worden toegepast.

Het maakt niet uit of de brandstof benzine, diesel, LPG of aardgas is, de DCL-katalysatorformule is geoptimaliseerd om de doelstelling te behalen qua motoremissies wat betreft NOx, CO, koolwaterstoffen, formaldehyde, roetdeeltjes of al het bovengenoemde. Deze formules zijn uitgebreid intern en in de praktijk getest.

DCL kan de metaalkeuze en -hoeveelheid aanpassen aan prijsschommelingen van grondstoffen als platina, palladium en rhodium.

Coatingmogelijkheden omvatten een batchproces voor maatwerk en prototyping, en een geautomatiseerde lijn voor de productie van grote aantallen.

Slide 2